dinsdag 13 november 2012

Kerst/winterkrans.

De afgelopen week bezig geweest met de kerst/winterkrans, een ontwerp van Viltcreaties Corina .Zo leuk om te maken. Al die details zoals het riempje achter op de colbertjes van de jongens. In de handjes houden ze een kaarsendover vast, gemaakt van pijpenrager omwikkeld met lontwol en zilverdraad en aan het eind een belletje. 
De meisjes dragen een onderrokje van organza met daarover een wit rokje met kraaltjes en op de hoedjes zijn ook kraaltjes geborduurd. Ja, en die lantaarntjes vind ik helemaal prachtig bedacht met die sneeuwvlokken er op gefestoneerd. Ook hier weer kraaltjes aan de rand.

De hulstblaadjes heb ik op een groen rondje van vilt genaaid i.p.v. aan het bakje van de lantaarn,zodat ik ze na de kerst gemakkelijk kan weghalen.

Het is wel een ontwerp dat veel tijd in beslag neemt. Maar heb je hem eenmaal af, dan heb je ook een PRACHTKRANS!!!
4 opmerkingen:

 1. Nou en of ie prachtig is . Mijn petje af hoor, wat een werk.
  Groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is zooooo mooi geworden. Ik heb zelf ook een paar ontwerpen van corina gemaakt en weet dus hoe prachtig ze zijn uitgewerkt met al die leuke details. Inderdaad veel werk maar met een superresultaat. Slim van je om de hulstblaadjes later weer te kunnen verwijderen. Zo heb je er de hele winter nog plezier van.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is je krans prachtig geworden! Hij is inderdaad erg veel werk maar zo leuk om te maken. Hij is zo mooi om te zien en wat een goed idee om de hulstbladjes zo vast te maken.
  Heel veel plezier ervan!
  Hartelijke groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...