vrijdag 6 juli 2012

Wespen.


Gisteravond stonden 2 buurmannen naar boven te kijken richting mijn huis maar ik schonk er toen geen aandacht aan. Vanochtend kwam de overbuurman weer kijken. Toen heb ik maar eens poolshoogte genomen…. blijkt dat er een wespennest zit tegen de dakgoot. De woningstichting doet er niets aan, dus de verdelger gebeld. Het nest hangt maar een paar meter van Anette haar slaapkamerraam vandaan. En aangezien ze altijd het raam open heeft staan, vind ik dit een eng idee.Vanmiddag kwamen de bestrijder met zijn gif en de overburen met een ladder. Jullie zullen wel denken: laat ze die oudjes met de ladder sjouwen. Wel, ik heb een goede reden:in de rechter arm heb ik waarschijnlijk een zenuw bekneld zitten ( vorige week in die schouder een injectie gehad) en nu sinds dinsdag een pijnlijke linkerarm, omdat ik deze te veel heb belast. Advies was rust. Dit hou ik nu al een aantal dagen vol en ik kan zeggen dat het beter gaat.

Na twee keer gif gespoten te hebben, heeft de mijnheer het nest verwijderd.Het nest dat er vernuftig uitziet, wordt hoofdzakelijk gemaakt van hout, dat de wespen fijnkauwen tot een soort papier-maché. Hiervan maken ze het nest en na dat de eerste raten gemaakt zijn worden daar eitjes in gelegd. Na 3-4 weken komen de eeerste wespen uit de eitjes, dit zijn de werksters. Zij zorgen voor het maken van het nest en voeren de larven. Dit gaat door tot het einde van de zomer. Dan komen de laatste eitjes uit en dit zijn dan mannetjes en koninginnen. Maar zo ver is het hier dus niet gekomen.1 opmerking:

  1. Heey mams,

    Ik ben blij dat hij weg is!!!

    Liefs Anette

    BeantwoordenVerwijderen

Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...