maandag 21 juli 2014

Vakantie.

Heerlijk, drie weken niets moeten! Genieten van het weer, zoals vandaag: gelukkig iets koeler en wat regen.... een dagje om wat aan te rommelen. Anette en ik gaan een poging doen om een leren stoel te verven. Eerste stap is gedaan: stoel afnemen met spiritus. En morgen de stoel in de primer zetten.
 
Afgelopen week zijn de bloemen van wattenstaafjes afgemaakt door de deelnemers van het creatief clubje en zie hier het resultaat.
 
Zelf heb ik bijtjes gemaakt, ditmaal drie op een rij. Ik heb er ook eentje gemaakt voor een vriendinnetje van Anette om voor het raam te zetten. Dat vriendinnetje heeft namelijk een overbuurvrouw die haar na-aapt wat betreft  de inrichting van de vensterbank. Nou dit zal haar deze keer niet lukken!
Het is een patroon van “Sweet Bear Creek Whims”. 
 

donderdag 10 juli 2014

Theezakjes.

Nog een weekje werken en dan heb ik drie weken vrij en dat betekent voor nu:  voorbereiden! Wij, de activiteitenbegeleiding, krijgen zakken vol theezakjes, maar de animo is erg klein om er kaarten van te maken. En het is jammer dat er niks mee gedaan wordt. Misschien is mozaïeken een idee. Ik ben begonnen een aantal zakjes te knippen in stukjes van 1cm bij een 1cm, maar wat een werk en naar mijn mening niet te doen als activiteit met ouderen. Tja hoe/wat dan? Uiteindelijk is dit het geworden.
 
 
Nu nog een aantal andere (eenvoudige) patronen googlen, want deze was nog wel pittig om te maken.
 
 

Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...