vrijdag 25 april 2014

Voorbeeldje.

Sommige werkjes moet je binnen doen, maar dit kon lekker in het zonnetje. Ik heb een fotolijstje gemaakt als voorbeeld voor mijn creatief clubje op het werk. Karton en een puzzel opgescharreld en plakken maar. Met spuitverf, dat supersnel droogt, wit gespoten. Nu maar hopen dat de dames het leuk vinden.

Iedereen alvast een fijne Koningsdag toegewenst.
 

zondag 20 april 2014

Weer eentje af.

Op de Facebooksite “Weggeefhoek Weststellingwerf” heb ik vorig jaar een kroonluchter voor kaarsen op de kop getikt.  De houders voor de kaarsen heb ik er afgeknipt en daarop wit gespoten schoteltjes en potjes geplakt. Het geheel nog een aantal keren wit gespoten, plantjes er in en violà!
Ik ben dik tevreden over het resultaat.
 

vrijdag 18 april 2014

Nog een schilpad.

Dit schilpadje heb ik gemaakt voor een vriendin van Anette die morgen jarig is.

En voor een ander project had ik kippenpootjes gemaakt van ijzerdraad en bloementape. En volgens mij lijken ze er wel een beetje op, gezien de reactie van Sipke.

Een fijn Paasweekend allemaal!
 

woensdag 16 april 2014

Hazenfamilies.

Vorig jaar het patroon van Hazel’s family gekocht op de  Hand Hobby Creadagen in Assen. In februari alles genaaid, maar de hoedjes en mandjes kon ik bij ons in het dorp niet vinden. Gezocht op dezelfde beurs dit jaar, handwerkbeurs en poppenbeurs in Zwolle, maar nada. Waren we afgelopen zaterdag bij Niels en ja hoor, zie ik ze daar liggen. Helemaal super…. weer een project in tweevoud af.
voor Anette gemaakt.
De mijne.
Details.

Nog vier te gaan, waarvan drie ook binnenkort af zijn.



dinsdag 15 april 2014

Paaseieren.

Je begint in maart met een idee voor Pasen en denkt bij jezelf: het is nog lang geen Pasen. Maar wanneer je maar één uurtje per week hebt, dan gaat de tijd wel erg snel. Toen ik begin maart uitlegde dat we een draadei zouden maken en hoe we dit zouden doen, waren een aantal dames niet zo enthousiast:….. vieze vingers/handen. Ik heb eerst een ei als voorbeeld gemaakt en het resultaat vond men toch wel zo mooi, dat men daar wel vieze handen voor over had.
 In een papje gemaakt van bloem met houtlijm en water werden de draden (wij hebben katoen gebruikt) “ingesopt” en om een ballon gewikkeld. (verhouding: 1 eh houtlijm, 2 eh bloem en  eh water).
Gisteren zijn de eieren afgemaakt en gelukkig naar ieders tevredenheid.

zondag 13 april 2014

Paasfiguurtjes.

Voor Pasen nog tijd gevonden om de volgende pakketjes te maken. De twee Paashaasjes met een ei van zeep, een pakketje van Atelier Vrolijke Vilt Vriendjes.

En de twee paashaasjes van Atelier Koekendiefie. De laatste gemaakt op onze moeder-dochteravond.

Anette heeft deze twee haasjes gemaakt.
 
Nu nog op zoek naar een ieniemienie eitje. Misschien vinden we dat eitje vanmiddag bij Niels Holgersson bij de voorjaars Open Dagen.
 
 

 



zondag 6 april 2014

Poppenbeurs.

Oeps, bijna een maand niet geblogd. De redenen zijn o.a. druk, moe, druk en het prachtige weer. Vanmiddag ben ik met Anette naar Zwolle geweest naar de poppenbeurs. Weer heel iets anders dan een hobbybeurs, maar wel erg leuk.
Mooie poppen,
maar ook mooie beren!

 

Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...