vrijdag 31 januari 2014

Nog iets gehaakt in tweevoud.

30 augustus heb ik foto’s geplaatst van Emil en Emil:
http://jannie-s.blogspot.nl/search/label/haken , hierop heb ik een winterse variatie gemaakt, met op de mutsen sterretjes en pompons.
Ze durven niet helemaal te voorschijn te komen, maar dat zal wel door de kou komen.

zaterdag 25 januari 2014

Friesche doorloopers.

Om in winterse sferen te blijven heb ik de Friesche doorloopers sleutelhanger gemaakt. Ik dacht dat doe ik wel even tussendoor, maar dat viel een beetje tegen….. voornamelijk dat stukje waar bij de ijzerdelen tussen de twee zijkanten van de schaats genaaid moesten worden.

Leuk hé… het eindresultaat. Ik denk dat ik hem aan de spiegel in de auto ga hangen.

maandag 20 januari 2014

De Oud Hollandse Gebakkraam.


Gelukkig, het probleem met het plaatsen van foto’s is opgelost. Mijn vriend is er mee bezig geweest, maar wat hij nu precies heeft gedaan……voor mij is het abracadabra!!

Maar nu kan ik dan de foto’s laten zien van de Oud Hollandse Gebakkraam.
Vorig jaar januari ben ik begonnen met dit pakket. Met een flinke onderbreking, is hij nu af. De zijwanden en achterkant had ik toen al gemaakt en was erg tijdrovend met al die plankjes. Maar als dat eenmaal klaar is komt het leuke werk zoals de schouw met kachel (met daarin een ledlichtje)en een pan met frituurvet en oliebollen,
De toonbank met servetjes, poedersuikerbus en de oliebollentafel met oliebollen, appelflappen en appelbeignets.
En ja ……….het bakkertje komt er aan.
 

zaterdag 18 januari 2014

Eerste berichtje in 2014


Het klussen in het nieuwe huis van dochterlief en haar vriend is achter de rug en ik ben nu mijn eigen huisje aan het opruimen en poetsen. Maar daarnaast plan ik ook Jannie-time in. Ik wilde jullie graag de Oud Hollandse gebakkraam laten zien, maar het lukt mij niet de foto’s te plaatsen op het blog. Die houden jullie tegoed. Ik ben nu bezig met de bakker.

Mocht iemand van jullie tips hebben hoe de foto’s te plaatsen, dan lees ik dat graag.

Lieve groet,

Jannie

Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...