zaterdag 28 september 2013

Op stap .......

geweest met Anette naar Hardenberg, waar de beurs “Crea Weekend” (nog tot morgen)is. Het was er gezellig druk … wel veel scrapbooking en kaartmaken wat niet zo mijn ding is, maar nog genoeg kraampjes die wel mijn ding zijn.☺ Hier een aantal foto's.

Misschien een ideetje voor de creatief club op het werk.
Prachtige taarten o.a. deze winterse jurk....
...of deze twee!
Veel bedeltjes, maar ook kralen en sieraden.
En natuurlijk vilt: Atelier de Klaproos.......
....en Rianne van Atelier Koekendiefie.
Moeilijk, moeilijk om dan je portemonnee dicht te houden. Is dus niet gelukt. Ik heb het vitpakketje Paddenstoel voor naaigerei gekocht van Atelier Wilma Creatief. "Is zo gemaakt", zei Rianne.☺
.
Leuke hangers... ik heb een workshopje gevolgd en het was superleuk om te doen. Dit ga ik zeker met mijn creatief club doen!
Deze heb ik gemaakt.
 
Wij vonden het een leuke beurs en ik heb veel ideetjes opgedaan.
 
 

zondag 22 september 2013

Herfstsprookje.

Volgens de sterrenkundigen begint de herfst vandaag om 22.44 uur. Ik ben dus precies op tijd klaar met het herfstsprookje van Atelier het Blauwe Huis. 
De pixies hebben hun herfstkleren aangetrokken en betoveren de hele wereld in de mooiste herfsttinten. Je ziet ze bijna niet tussen al die mooi versierde bladeren.





En een uiltje schrikt wakker als ze zijn vleugels voor de grap even veranderen in herfstblaadjes.



zondag 8 september 2013

Niel Najaars Open Dagen.

Vanmiddag zijn Anette en ik richting Oosterstreek gereden naar Niels. Hier een kleine impressie.
 
De entree.
Huisvolkleur.
Het boshuis met de bosmuizen en de bosmensjes van Tintangel.
Pippilotta met o.a. herfstaster, koolwitje met pop en rups.
De keuken van familie Muis.
twee muisjes en een pompoen-speldenkussen en Appeltje Dappeltje van Duimelotje.
En deze, in één woord “SUPERPRACHTIG”, geprikt door atelier Anke. 

Of wij ook wat hebben gekocht? Ja, ik heb het seizoenlampje Roggelelie van Atelier Lindelicht gekocht en Anette het materiaalpakket van Herfstsprookje van Atelier het Blauwe Huis. De laatste had ik met patroon al gekregen in het voorjaar voor mijn verjaardag. We gaan nu samen de komende week hier mee beginnen.
 

zondag 1 september 2013

Voorbereidingen ....


....voor het werk voor de komende weken zijn gedaan.
Het patroontje van de baby booties is vertaald en ik heb direct maar een paar gehaakt. Het vertalen nam toch iets meer tijd in beslag dan het haken. Dat laatste was zo gepiept. Zijn ze niet schattig?

En voor de creatief club een lavendelpoppetje gemaakt. Een collegaatje had zoveel lavendel geknipt, dat we na de lavendelzakjes nog genoeg lavendel over hebben voor het vullen van deze poppetjes.

Ik kan weer een paar weken vooruit met de clubjes, maar heb nog genoeg te doen. Mij is gevraagd om voor de AB (activiteitenbegeleiding) een PowerPoint te maken waarin wij ons als AB voor de rest van het huis gaan promoten.  
 

Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...