maandag 29 april 2013

Van farfalle tot koninginnedagspeldje.

Vandaag 200 speldjes voor morgen rondgedeeld, bestemd voor alle bewoners en het personeel dat moet werken. Ze zijn van farfalle, strikjespasta, gemaakt en deze heb ik oranje geverfd met ecoline. Rood-wit-blauw lintje er om genaaid met aan de achterkant een veiligheidsspeldje.

Ik wens iedereen een fijne, zonnige Koninginnedag toe,
 

zaterdag 27 april 2013

Spreukenhart.

Samen met Anette komen wij minimaal 1 keer per week bij de Action. Ja, je kunt ons een Action-fan noemen. Zo heb ik gisteren een fotolijst in de vorm van een hart en een spreukenboekje gekocht, want op de Action-hyves en Action-facebookpagina zag ik een leuke idee. Het viel nog niet mee om de spreuken recht in het lijstje te krijgen …eentje is er verschoven.
 In plaats van ”Liefde maakt een smal bed breed” staat er nu “Liefde naakt een smal bed breed” te lezen. Deze moet dus ietsjes naar rechts verschoven worden.


donderdag 25 april 2013

Voorjaarsmarkt .....

….vanochtend op het werk met een oranje randje. Groei en Bloei was er, die bewoners de gelegenheid gaven een plant te ruilen. Mozaïeken cadeautjes, vogelhuisjes, sieraden, cadeauartikelen gemaakt door een groep bewoners, kaarten enz. waren er te koop. En een vrijwilligster gaf een workshop voor belangstellenden. Een koningstegeltje….




Echt uniek en zo leuk om te maken, vonden de bewoners.


maandag 22 april 2013

Op het moment ben ik in mijn vrije tijd niet zo erg actief ……ik ben wel aan het borduren. Het borduurpakket van Nederland maar weer eens opgezocht. Friesland met zijn Oldenhove, skûtsjes, schaatsers en een stins is af, met uitzondering van de eilanden.
Provincie Groningen met zijn rijtuigenmuseum, de Martinitoren en een kanon (vesting Bourtange) is nu aan de beurt.

zondag 21 april 2013

Vervolg krukje.

Het krukje dat ik vorige week bij de Karwei heb gemaakt, is inmiddels lavendelblauw geverfd en op één kant heb ik een spreuk geplakt. Het is de bedoeling dat alle kanten een spreuk krijgen.
De letters zijn uit home-stickers van de Action geknipt en ook het kussentje komt van de Action.

zondag 14 april 2013

Lenteboefjes.

Op 1 april heb ik de give-away gewonnen bij Albèrtje ….nee geen grap. En Albèrtje ik heb  tijd gevonden….de lenteboefjes staan nu te pronken op de lentetafel.
 Nogmaals dank je wel!

Hier nog een leuke tip voor jullie, namelijk deze site van de Vogelbescherming:
waar je via webcams het broedseizoen kunt volgen van acht soorten vogels. Mijn favorieten zijn de ooievaars ☺☺☺.


 

zaterdag 13 april 2013

Handen uit de mouwen.

Vandaag met Anette en Jeroen naar een workshop van de Karwei geweest. Voor één van ons was het vanochtend nog maar de vraag of het voor diegene door zou gaan, omdat we geen warm water hadden en de verwarming het niet deed. De waakvlam van de CV-ketel was uit en met geen mogelijkheid aan te krijgen. Aantal telefoontjes gepleegd en een storingsmonteur zou langs komen, maar men kon niet vertellen hoe laat!! Gelukkig was de goede man er vrij snel en konden we toch nog met ons drietjes gaan klussen: een hip krukje. Maar goed dat alles al op maat was gezaagd want de tijd was krapjes. We kregen twee uurtjes de tijd om het krukje in elkaar te zetten: meten, lijmen, schroeven en spijkeren. Vanmiddag ook nog wat geleerd: ik weet nu hoe je een winkelhaak moet gebruiken. ☺☺☺ En Anette weet nu hoe een boor en schroevendraaier werkt. Helaas was er geen tijd om het krukje te verven, maar het was superleuk om te doen en ik ben best wel een beetje trots op mezelf.
 

dinsdag 9 april 2013

Zaaien.

Vandaag de bloemzaadjes van de Action in het starterskweekkastje ook van de Action gezaaid in de (compacte) potgrond, nogmaals van de Action.
En het groeipapier, het was de uitnodiging van mijn werk voor de kerstborrel, in een bakje gelegd en bedekt met aarde.
Zo grappig, groeipapier bestaat uit 2 lagen dun en in water oplosbaar vloeipapier waartussen verschillende zaden met aardappelzetmeel geplakt zitten. De aarde maak je iedere dag vochtig en dan na ruim een week zie je de eerste zaadjes ontkiemen (staat in de beschrijving). Het zal mij benieuwen…..ik hou jullie op de hoogte.

Verder nog wat andere bezigheden in de tuin gedaan, zoals het snoeien van de lavendel, de prut uit de cementkuip, die als vijvertje dient, gehaald en de hier en daar alweer opkomend onkruid weg gehaald. Tjonge dat lijf van mij is dat werk niet meer gewend….pijnlijke stijve rug  Maar de klus is op tijd geklaard, het zonnetje dat mij vergezelde tijdens het tuinwerk is verdwenen achter de wolken. Misschien zal een klein buitje goed doen op de blauwe druifjes, die er wel heel slapjes bij staan.

zondag 7 april 2013

Marie Patisserie.

Eindelijk begint het er wat op te lijken…. Bakkie koffie drinken buiten in het zonnetje en direct ook Marie op de foto gezet. Ze stond al een hele poos op mijn verlanglijstje en is een pakketje van Jit Design.

Gisteravond zag ik op  Freubelweb dit leuke gehaakte kroontje. Vanochtend direct maar even gemaakt. Het is een patroontje van de Haakbrigade met een heel duidelijke beschrijving en foto’s.
Ik ga nog eventjes genieten van het zonnetje!!!
 

zaterdag 6 april 2013

Klok nr. 2.

En dit is klok nr.2, gemaakt voor Anette.

Hij lijkt erg op de vorige, maar er zijn genoeg verschillen.



maandag 1 april 2013

Tik tak.......


Een hele poos terug een superleuk idee hier gezien. Op de Handwerkbeurs in Zwolle mooi gekleurde katoen gekocht, een klok bij OMAH in Gorredijk gescoord, houten cijfertjes op de beurs in Assen aangeschaft en knoopjes van Marktplaats. Met dit als resultaat:
Voor Anette een iets andere versie gemaakt, foto’s van deze klok volgen nog.  
 
 

Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...