vrijdag 22 februari 2013

Big foot in tweevoud.

Op het moment zijn we op het werk nogal druk met het bedenken van de themaweken. We gaan o.a. een Kunstweek en een “Ik hou van Holland”-week,  een voorjaarsbraderie en een tentoonstelling over het Koningshuis organiseren. Ideeën van jullie kant zijn zeer welkom!

En sinds Anette en haar vriend bezig zijn met het kopen van een huis, maak ik nu vaak dingen in tweevoud. Zo ook Big foot, een patroon van Twinsknit .
 
 
Op het moment ben ik al weer in tweevoud bezig. Ditmaal haken en het heeft met tijd te maken.
 
 
Iedereen een fijn weekend toegewenst.

 
 
 
 

zaterdag 16 februari 2013

Lapjes, wolletjes .....


Afgelopen donderdag zijn Anette en ik naar de Handwerkbeurs in Zwolle geweest. Wij vonden het er niet druk, waarschijnlijk door de voorspelde gladheid. Maar het was wel super gezellig. Heel veel wolletjes, lapjes, draadjes, knoopjes, kraaltjes, enz. gezien.
Dit keer niets op het gebied van vilt gekocht. Wel katoenen garen, superkleine knoopjes van 4 mm tot 6 mm (is niet te zien op de foto hoe klein ze zijn), acryl garen waar ik nu mee bezig ben en gemêleerd garen. Ik kan weer vooruit op brei- en haakgebied.
Voor diegenen die morgen gaan: heel veel plezier!!!
 
 

vrijdag 8 februari 2013

Handen.

Hebben jullie dat ook wel eens, dat je veel wilt doen maar er niets uit je handen komt. Druk op het werk, last van de keel en oren en ’s avonds geen puf…ffffff. Ik ben nog steeds bezig met de Oudhollandse gebakskraam, maar dat schiet nu niet erg op. Wel heb ik mij net opgegeven voor de lenteswap van “het Poppenhoekje”. Het idee is er al, maar ik moet nog wachten op wie mijn swapmaatje gaat worden wat betreft de kleuren die ik ga gebruiken.

Ik heb nog wel foto’s van gistermiddag. Samen met een collega organiseren wij tweemaal in de maand een activiteit voor het kleinschalig wonen ( = een kleine groep (6) mensen met dementie die met elkaar in een groepswoning woont). Gisteren heb ik met een groepje bewoners pinda’s geregen. Twee cliënten hadden moeite met het prikken van gaatjes, maar daar had ik rekening mee gehouden. De man van een andere collega had prikkers gemaakt, nl houten schijfjes met daardoor een spijkertje geslagen. Zie het fotootje links onder....een ideaal hulpmiddel.





















Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...