zondag 27 januari 2013

Een tussendoortje.

Tussen al het geknip van de onderdelen die nodig zijn voor de Oudhollandse gebakskraam van Atelier Anke,

twee tomatenblikjes omgehaakt.

Dit leuke idee ben ik ooit eens tegen gekomen op 't Haakdraadje. En het is echt een tussendoortje….. zo klaar en zo leuk om te maken.

Nu weer verder met knippen.

 

dinsdag 22 januari 2013

Mijn natuurlijke wekker en een Tildapop

s’Ochtends word ik meestal wakker door mijn wekkerradio. Wanneer ik vrij ben, blijf ik vaak wat langer liggen. Duurt dit te lang, dan wordt ik gewekt door een gevederd diertje .... en nee het is niet een haan maar een musje. Hij zit dan op het kozijn van het raam dat altijd open staat. Hij tjilpt dat het een lieve lust is.

Ander nieuwtje is dat ik een Tildapop heb gehaakt. Op de site Mijn eigen plekkie  staat het haakpatroon van de pop, voor diegene die houdt van haken en van Tilda. Erg leuk om te maken…. Hebben jullie dat ook wel eens dat er een wijsneus bij komt te staan wanneer je een foto wilt maken….. hier wel.


En nu een foto zonder hond.
 
 
 

maandag 21 januari 2013

Schaatsen.

Niet ik, maar pa en zoonlief Veldmuis wagen zich op het ijs. ’t Is voor mij al jaren geleden dat ik op het ijs heb gestaan, veel te glad en veel te hard. Nee, ik durf niet meer. Maar pa heeft met zijn bezem een baantje geveegd. Het is mooi spiegelend ijs. ☺
Omdat ik vandaag maar een verlofdag heb opgenomen vanwege de sneeuw (nog steeds valt er sneeuw) heb ik twee paar schaatsjes gemaakt.
Het patroontje heb ik gevonden op My life in scraps.

Ik moest het patroon wel verkleinen naar de grootte van de muizenvoetjes.
 
 

zondag 20 januari 2013

Mutsjes en sjaaltjes.

Ma, dochter en zoon Veldmuis hebben nu een lekker warme muts. Als je goed kijkt naar de foto heeft zoonlief wel lol om zijn nieuwe muts. Voor pa wil ik nog een petje maken.






Omdat familie Eekhoorn (ook een ontwerp van Atelier Grethilde) niet zo warmpjes gekleed zijn m.u.v. pa heb ik voor moeders een poncho gemaakt.

En sjaaltjes gehaakt voor de jeugd..
 



dinsdag 15 januari 2013

Familie Veldmuis in winter oufit.


Tijdens mijn bezoekje aan Rianne in december heb ik de patroontjes van o.a. jasjes, sjaals en wantjes voor de familie Veldmuis gekocht. Hoewel hier sinds vrijdagnacht  tot nu toe geen vlokje sneeuw meer is gevallen, is het bij de familie Veldmuis volop winter.
 
En ach, dan moet ik er niet aan denken dat ze met die kleine blote muizenpootjes door de sneeuw moeten ploeteren, dus allereerst voor ieder muisje een paar lekkere warme sloffen gemaakt. En voor ieder een winterjas, die mag nu ook niet ontbreken. Nu voor de muisjes  nog een mutsje en wanten. Ik moet nog even bedenken hoe ik die mutsjes ga maken.  
 
Oh ja, dochter muis heeft al wantjes, net zoals ik ze vroeger had, aan een koordje door de mouwen. ☺☺☺
 

zondag 13 januari 2013

Mijn winterkrans.

Op het blog van Tintangel zag ik een foto van een krans met de Friesche doorloopers van Atelier Marlijn. Voor de benodigdheden van de krans, geshopt bij de Action: strokrans, spelden en een terrasplaid. Die laatste was nog geen 3 euro en hiervan vierkantjes geknipt.  Op de site van Todays Fabulous Finds staat een duidelijke uitleg.
De doorloopers hingen al een poosje klaar ( het pakketje had ik vorig jaar op mijn verjaardag gekregen). Nog 2 pompeblêden er op (ik ben een chauvinist ☺), maar ook wel gedaan voor de kleur. 

Ik ben wel tevreden over het resultaat.



zaterdag 12 januari 2013

Kerstengel/kabouter.


Op het blog van Haakmuts , een superleuk blog, stond december een leuk patroontje van een kerstengel / kabouter. Ik had er twee gehaakt in crême, komt Anette thuis, wil zij ze ook graag. Of ik ze voor haar wil haken en dan in het rood……. voor in de kerstboom dit jaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ik heb dus nog even de tijd ........ ☺☺☺
 
 

vrijdag 11 januari 2013

Mooi wat bloemen doen.

Gistermiddag werd er een prachtig boeket gerbera’s bezorgd…..


....Nee!!! Niet van een stille minnaar, maar van Mooiwatbloemendoen. Gewonnen met de winactie ” Wat is je lievelingsbloem”. Wisten jullie dat de voorgeschiedenis van de gerbera zich afspeelt in exotische oorden als Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Op een gegeven moment ontdekte de Leidse botanicus Gronivius de bonte bloem. Hij noemde hem naar zijn collega, Traugott Gerber, die in Rusland planten verzamelde. Inmiddels zijn er wel 600 verschillende kleuren, vormen en maten van de gerbera.

zondag 6 januari 2013

Toetanchamon.

Afgelopen vrijdag ben ik met Anette naar de tentoonstelling van Toetanchamon geweest in de Amsterdam Expo. Echt een aanrader. We hadden drie jaar terug al een deel gezien in  het Egyptisch museum in Cairo, maar dat hebben we in een vlot tempo gedaan. En we mochten toen geen foto’s nemen. (de camera's moesten we voor de ingang van het museum inleveren)

Het zijn replica’s van de voorwerpen uit de voorkamer, de grafkamer, de vier gouden schrijnen en de dubbele sarcofaag van de farao. Hier een aantal foto's.......
De vier schrijnen
 
Detail zijwand van tweede schrijn
 
Sarcofaag
 
Middelste kist
 
 
 
Binnenste kist met mummie
 
 
Gouden masker
 
 
Reconstructie van het gezicht van Toetanchamon
m.b.v. een CT-scan.
 
 
 
 
 
Met een combikaart van de NS, inclusief entree tentoonstelling, was dit weer een geweldig dagje uit!!!!
 

 

zaterdag 5 januari 2013

Gestokhaakte kol.

De kol, gehaakt op een stuk bezemsteel is al een aantal weekjes af.
Hij is lekker warm en op het werk kreeg ik leuke reacties. Waar heb je hem gekocht? ….en .... Ohh, heb je die zelf gemaakt? …. intussen heb ik al een aantal dames geleerd hoe ze moeten stokhaken.



Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...