maandag 25 juni 2012

Dag familie Koolmees.

Ze zijn allemaal vertrokken. Er was gisteren geen enkele activiteit van pa of ma te zien en wanneer ik buiten was, hoorde ik ook geen geluid meer uit het nestkastje komen. Aan het eind van de middag toch eventjes gekeken en jawel hoor …. een leeg nestkastje. Het gaat hen goed ……maar ik zal ze missen. Zonet het kastje leeg gemaakt en schoon geveegd.
Zaterdag ook nog andere vogels gezien…. iedere keer wanneer ik naar mijn werk rijd, zie ik ze op afstand. In Spanga is namelijk een ooievaarsstation.





















zaterdag 23 juni 2012

Het spant er om.....

vandaag nog of morgen vliegen ze uit …. denken we. Vanochtend waren de ouders nog druk aan het voeren en vanmiddag wipte een jonkie uit het nestkastje. Omdat Sipke er ook rondliep en er direct achter aan ging,heb ik hem in een impuls weer terug gezet in het nestkastje…. Maar of ik daar goed aan heb gedaan, ik weet het niet. De ouders zijn nog wel in de buurt.






















vrijdag 22 juni 2012

Leuk haakpatroon gevonden.

Op de site van Gerlily zag ik begin juni deze grappige hulpkabouter. Het patroon is op de site van DaWanda te koop. Ik heb hem verzwaard met rijst, want hij komt bij mij op de hoedenplank te staan. Eigenlijk is hij een mollige hulpkabouter voor bij het handwerken. In de zakken rondom kun je haaknaalden, naaigarnituur, schaartje en dergelijke opbergen.













En zo met zonnebril vind ik hem super stoer.


zaterdag 16 juni 2012

Ik ben blij ......

......dat ik haar op het internet heb gevonden met dit leuke idee. Blij met de Action, waar ik leuke materialen heb gekocht voor dit idee……blij met de man van een collega die kleine sigaartjes rookt, zodat ik dit leuke idee in dit kistje kon doen ....... en HEEL ERG BLIJ met diegene waarvoor ik dit heb gemaakt.                                                                            



















We hebben elkaar leren kennen via internet, vandaag 10 jaar geleden.

dinsdag 12 juni 2012

Vandaag.....

…. moest ik invallen voor een collegaatje die vakantie heeft. En het liep vanochtend niet helemaal op rolletjes …. allereerst moest ik een aantal bewoners van kleinschalig wonen afzeggen voor het zwemuurtje, omdat er te weinig vrijwilligers waren. Vervolgens belden vier van de zeven vrijwilligers af voor het wandelen met de bewoners.
Maar vanmiddag ging  alles gelukkig goed m.u.v. een geknakte hengel ….. Ja, ik ben met een drietal bewoners en vrijwilligers wezen vissen.
Er hadden zich vijf bewoners opgegeven voor dit nieuwe clubje, helaas meldden twee dames zich af …… maar het was gezellig, een prachtige omgeving, de enige deelneemster ving een grote vis die er weer snel vandoor ging en voor een gebroken hengel zorgde......... en lekker ontspannend (na al het geregel van vanochtend).



woensdag 6 juni 2012

Zomerswap, deel 2.

De zomerswap die ik gemaakt heb is goed aangekomen en kan ik nu laten zien op mijn blog.






















Het was erg leuk weer iets te bedenken met dit keer het thema "zomer", ik wilde deze keer net iets anders maken dan een ander en dat is volgens mij wel gelukt. En de ontvangster was er blij mee. Dus missie geslaagd.

dinsdag 5 juni 2012

Op het vinkentouw voor ......

pa en ma koolmees die af en aan vliegen om hun jonkies te voeren, maar oh wat moeilijk om ze goed op de foto te krijgen.

























En hier een kijkje in het nestkastje. Volgens Anette had ze vier hongerige bekkies gezien en twee eitjes. Ik zag twee opengesperde snaveltjes zoals op de foto.








Ook pa Veldmuis, net zo nieuwsgierig als wij, nam snel een kijkje in het nestkastje. Hij wil alleen niet verklappen hoeveel jonkies er zijn.











En tijdens het lange wachten op ma en pa koolmees heeft Anette deze mus nog gekiekt. Ik vind het een prachtige foto.









maandag 4 juni 2012

Zomerswap.

Ik heb mee gedaan aan de zomerswap van het Poppenhoekje en de swaps moesten afgelopen weekend op de bus…… en werkelijk de medewerkers van TNT hebben het vuur uit hun sloffen gelopen, want toen ik vanmiddag van het werk thuis kwam lag hij al door de bus.




















Deze swap is gemaakt door Cora, een prachtige slinger “ZOMER”met aardbeitjes. Echt een feest om naar te kijken….. laat nu die zomer maar eens beginnen, aan de swap zal het niet liggen met die zomerkoninkjes.

Ook zat er een mooie kaart bij ingesloten.









Cora “BEDANKT!!!!”



zondag 3 juni 2012

De kachel kan weer aan.

De meteorologische zomer is vrijdag dan wel begonnen, maar hier staat af en toe de verwarming weer aan. Wat een verschil met vorig weekend.














Ook bij de familie Veldmuis snort het kacheltje. Het is het kacheltje van de koek en zopie van atelier Anke. Ik heb hem zover verkleind dat er nog net een waxinalichtje op batterij in past.

vrijdag 1 juni 2012

Klein, klein stukje noordwaarts.

Naast Flevoland is de Urker vissersboot en een stukje Overijssel, de rietcultuur, af.














En het belangrijkste voor dit weekend is dat de zomerswap (georganiseerd door het Poppenhoekje) klaar staat om gepost te worden. Foto volgt komende week.

Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...