donderdag 29 maart 2012

Washand-kuikens.

Op de maandag leid ik de creatief club op mijn werk en twee weken terug hebben we washand-kuikens gemaakt.












Geel is op het moment niet de modekleur in washandjesland en daarom hebben we crèmekleurige washandjes gebruikt. Het is een erg leuke activiteit om te doen.


dinsdag 27 maart 2012

Zo leuk om te maken….

…is de “Vogelverschrikker” van Septemberspring .  Je moet er alleen eventjes opletten dat je voldoende vilt koopt voor zijn jasje.





















Bij iedere pop vind ik het inkleuren van het gezichtje  erg eng. Pop is klaar naar tevredenheid, maar door een iets verkeerd getekend mondje of oogje kun je de pop verprutsen. …vind ik. Dat zal dan misschien aan mij liggen. Mensen in mijn omgeving noemen mij niet voor niets een perfectionist. Maar met dit hoofdje ben ik zeer tevreden!!!  





















Zelfs Sipke is onder de indruk…. interessant knoopje…. een eikelhoedje.






















zaterdag 24 maart 2012

Op stap .....

Vanochtend allereerst naar Niels geweest. Ik had het patroon van de vogelverschrikker van Septemberspring niet goed gelezen. Hebben jullie dat ook wel eens?? ….Koppie van de vogelverschrikker staat op het stokkie, maar ik had te weinig vilt gehaald voor zijn jasje. Gelukkig heb ik de mazzel dat het maar een ritje is van minder dan 20 minuten. Toen voor Taeke zijn hobby naar Heerenveen. Ter hoogte van Batavus werden we met nog andere auto’s staande gehouden door de politie omdat de koningin onderweg was naar Thialf.



















Foto is ietsjes te vroeg genomen, het ging zo snel. Maar ik heb haar gezien! Dit overkomt mij niet iedere dag……eigenlijk nog nooit.

donderdag 22 maart 2012

Lentegroetswap, deel 2

Mijn swap is dan eindelijk aangekomen in Twente. Gelukkig maar, was al bang dat er iets mis was gegaan.
En dit is wat ik heb gemaakt voor Marja.
















Het vogeltje is een "kwetterend vogeltje", een gratis patroontje van Atelier Pippilotta. Het huisje komt ook van het internet en de rest is van mij. Ïk heb er weer met veel plezier aan gewerkt.

dinsdag 20 maart 2012

LENTE!!!!

Vandaag is de astronomische lente begonnen en dan begint het bij mij te kriebelen. Afgelopen zaterdag met hulp van Jeroen de voortuin gedaan en vandaag achter bezig geweest met de hogedrukreiniger. Resultaat is een onkruidvrije voortuin, een schoon terras en heel veel spierpijn. Vanmiddag viel de lentegroetswap door de brievenbus. ..….En ik ben er blij mee!! De swap wordt georganiseerd door "het Poppenhoekje" waar ik lid van ben. Iedere keer is het weer een verrassing wat een ander, die je alleen van het forum kent, voor je gemaakt heeft.













Het is Bellefleur in mooie lentekleurtjes op een leuke rieten bloem. Het is een schattig fleurtje en is gemaakt door Elisa. Voor haar is dit het eerste popje met een stoffen hoofdje en ik vind dat het goed geslaagd is. Dank je wel, Elisa.

vrijdag 9 maart 2012

We hebben weer genoten!

Vanmiddag zijn Anette en ik naar Niels geweest. Ze hebben Voorjaars Open Dagen en het zag er weer gezellig en kleurrijk uit. Ook kon je een workshopje paasei vilten volgen. Dat was erg leuk om te doen en het kwam Anette wel goed uit: eventjes zitten! Ze heeft waarschijnlijk haar kleine teen gebroken tijdens het zwemmen, lopen en staan is pijnlijk.









Natuurlijk ook nog wat aankopen gedaan, o.a. de nieuwste ontwerpen van Septemberspring: de vogelverschrikker en de Meer-tijd-wekker.  En van Lindelicht het irislampekapje. Mijn handen jeuken.

dinsdag 6 maart 2012

Hippe kippen.

De dinsdag is driemaal in de maand een vrije dag voor mij. Vanochtend gepoetst en vanmiddag dingen gedaan/doen die ik leuk vind.











Mijn hippe kippen hangen al voor het raam. Ze waren al een poosje af, maar het wachten was op de eitjes. Kleine eitjes van de Seramakip. En laat Taeke nu van die kippetjes hebben. Wisten jullie dat de Seramakip de kleinste kip ter wereld is en dus ook kleine eitjes legt?

vrijdag 2 maart 2012

Ei love you.

Eenmaal per week krijgt Sipke een kakelvers eitje. Smullen!!!!!!....












…. En goed voor de vacht en de botten.
Fijn weekend iedereen.




Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...