zondag 26 februari 2012

Nog een Jacobus.

Voor Anette heb ik ook een Jacobus gebreid. Alleen moest het manneke het een aantal weken zonder oogjes doen. Hier in het dorp kon ik geen oogjes vinden en op Handwerkbeurs heb ik ze ook niet gezien. Heel toevallig zag ik ze gisteren in Heerenveen. Twee mooie bruine ogen. Hij kan nu ook de wijde wereld in kijken.













   En het colletje is ook af.















Op het moment ben ik met de Hippe Kippen bezig. het is zo'n leuk pakketje van Atelier Tintangel. Ze zitten al op stok (pollepel), maar ik moet nog een lintje zoeken om de pollepel op te hangen.

dinsdag 21 februari 2012

De lentegroetswap.......

....voor het Poppenhoekje is dan eindelijk af. Tjonge, wat was dat een zware bevalling. Het idee was er snel, maar het resultaat was niet zoals ik het voor ogen had. Toen heb ik heb het eerst maar aan de kant gelegd en het gisteren weer opgepakt Hij is nu zoals ik hem wilde hebben.
(Sorry, maar ik heb de foto flink bewerkt.
Op de onbewerkte foto moeten jullie nog  4 weekjes wachten.)

En dit is mijn volgend project, gezien op de handwerkbeurs in Zwolle. Het wordt een col, gebreid van Linie 106 garen en zwart garen met breipen 9.





















maandag 20 februari 2012

Dubbel gevoel.

Gisteren mijn verjaardag gevierd met mensen die mij dierbaar zijn.
(deze foto is al wat jaartjes geleden gemaakt.)
En vandaag is het zeven jaar geleden dat jij bent overleden, lieve heit. Wanneer ik het bedrag 5,50 hoor of lees, doet dat telkens een glimlach op mijn gezicht toveren, want jij rekende altijd symbolisch 5,50 voor ieder klusje die je voor mij deed.
Ja, al weer zeven jaar geleden, maar ik mis je nog iedere dag.

Jannie

vrijdag 17 februari 2012

Handwerkbeurs Zwolle.

Vandaag weer de hort op geweest met Anette. Tjonge, wat kan een vakantie vermoeiend zijn. De handwerkbeurs in Zwolle bezocht. Heel veel gezien, heel veel ideeën opgedaan op vilt- en breigebied en tussendoor nog een gehoortest gedaan, blijkt dat ik de hoge tonen niet meer optimaal hoor. Verder niets aan de handje, af en toe wat last van oostindische doofheid, maar daar hebben wel meer mensen last van.



















Anette zag nog een leuke uilentas, maar deze was wat aan de kleine kant en ik heb de eer om deze in een groter formaat na te maken. Ik zit dus de komende tijd niet met de armen over elkaar.






















Vanmiddag met Anette naar Hylpen (Hindeloopen) en Starum (Stavoren) geweest. Dit naar aanleiding van foto’s van kruiend ijs op Urk die ik gisteren toegestuurd kreeg van Janny. Wat Urk heeft, hebben wij ook in Friesland. De eerste stop was Hylpen. Wat een prachtig natuurverschijnsel, die hoge bergen ijs en af en toe het rinkelende geluid van het ijs.























Op de terugweg ook nog Starum aangedaan. Hier was niet zoveel volk op de been, maar wij vonden het hier mooier dan in Hylpen. Maar ja dat is persoonlijk. Kwam bij dat de zon ook bezig was onder te gaan.













Dit was nog maar een pegeltje van het topje van de ijsberg dat we aan foto's hebben ( in totaal hebben we samen 515 foto's gemaakt, waarvan 375 door Anette). En om in de termen van het thema te blijven: toen we naar huis reden hadden we het IJSKOUD!!! Maar het was zeker de moeite waard!!!













woensdag 15 februari 2012

Sneeuwpret.

Anderhalve dag geen internet en dat in mijn weekje vrijaf. Wat voelt dat afhankelijk. Maar gelukkig heeft vriendlief het probleem opgelost. Ik kan weer googlen, mijn mail en het nieuws lezen en een blogje schrijven. Hier is buiten alle sneeuw sinds gisteren weer helemaal weg, maar in huis hangt nog wel een sneeuwig sfeertje door “Sneeuwpret” een ontwerp van “Viltcreaties Corina”. Zo leuk, vooral het maken van de sneeuwpop.
Maar ook Sipke zorgt voor een sneeuwig sfeertje. Ik had in zijn bench een halve slaapzak gelegd, zodat hij lekker warm kon liggen. Één nachtje maar is de slaapzak heel gebleven. Het zijn nu overal vlokken, foei de sloper!!!


woensdag 8 februari 2012

'We wiene sa ferrekte tichtby'

Helaas, de tocht der tochten gaat niet door. Maar ik heb wel respect voor het besluit. En Jelte kan nog even door blijven oefenen onder het toeziende oog van heit en mem.
"Jelte leert schaatsen" en heit en mem"" zijn pakketjes van atelier Anke die ik vorig jaar al had gemaakt, maar nog niet op dit blog staan.  

dinsdag 7 februari 2012

Vervolg van de vogeltjes.

De gipsvogeltjes die ik voor mijn werk had gemaakt, hebben gisteren een kleurtje gekregen.  
Werk in uitvoering.....
En het resultaat.....
 Leuk hè.


zondag 5 februari 2012

Bandana col.

Op de site "blij dat ik brei" zag ik een bandana col met de verwijzing naar    " the Purl bee " waar het patroon staat. In het Engels, maar dat vind ik wel een uitdaging. Er wordt gebreid in “short rows” met de breiterm wrap & turn, wat voor mij dan weer een volgende  uitdaging is. Het breien op een rondbreinaald  is mij uiteindelijk ook gelukt. Dinsdagavond ben ik begonnen met breien en toen ik aan de short rows toe was, heb ik maar wat geprobeerd. Maar het klopte toch niet helemaal. Na er een nachtje over geslapen te hebben viel gelukkig het kwartje.

Ik ga hem nog een keertje breien, maar dan van een iets minder pluizige breiwol. Kijken of ik leuk garen kan vinden op de Handwerkbeurs in Zwolle. Deze heb ik gebreid van Scheepjeswol Evelien, wat wel lekker zacht aanvoelt.

zaterdag 4 februari 2012

Sneeuw....

Op veel blogs zie je dit als titel boven een berichtje staan en ik wil niet achter blijven. En ohh, wat had ik gisteren een mazzel, collegaatje weer terug van vakantie en dus de vrijdag weer vrij. Mooi die dwarrelende vlokjes sneeuw vanachter de ramen en niet de weg op te hoeven. Maar ik heb wel gedacht aan mijn andere twee collega’s die de weg op moesten.

Vanochtend naar Niels geweest voor vilt, want ik heb me opgegeven voor de “Lentegroet swap” van het Poppenhoekje.De swap moet in het weekend van 17/18 maart op de brievenbus en dat zal wel lukken. Onderweg wat winterse kiekjes gemaakt.


Thuis gekomen een rondje met Sipke gelopen en ook hij kan dit weer wel waarderen.


Eigenlijk onvoorstelbaar dat de kou hem niet deert. Een verschil van om en nabij 25 graden. 


Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...