zaterdag 31 december 2011

Oliebollen vervolg.....

Ik heb weer eens een oude hobby opgepakt, namelijk Paint Shop Pro. Het was wel even puzzelen (was al weer een paar jaartjes geleden), maar het is erg leuk om te doen. 

En de kaboutertjes uit het vorig blog hebben mij niet geholpen met oliebollen bakken. Ik heb trouwens geen één bol gebakken en toch schalen vol, dankzij Anette.
Tot volgend jaar,


vrijdag 30 december 2011

Oliebollen.


We waren helemaal niet van plan om oliebollen en appelflappen te bakken, maar doordat een bouwmarkt een emmer met oliebollenmix, rozijnen en poedersuiker weggaf, gaat het strakkies toch gebeuren. Helaas leverden ze geen mannetje die ze voor ons kon bakken, dus zelf maar aan de slag. Het beslag staat nu bij de kachel te rijzen.
De kaboutertjes komen van het patroonblad "Oud en Nieuw" van Septemberspring.

donderdag 29 december 2011

Van alles wat....

Hebben jullie leuke Kerstdagen gehad? Ik wel. Op eerste Kerstdag lekker geluierd en op de tweede zijn we ’s avonds naar Hortus Haren geweest. Daar is nog tot 29 januari het Confucius China Light Fesival te zien. Echt een aanrader. Er staan 31 prachtige en kleurrijke objecten, gebouwd door ongeveer 40 Chinese artiesten.
Olifanten gemaakt van Chinees servies.
Een close-up van de slurf.
De oren zijn gemaakt van borden en kommetjes.
Gisteren gewerkt: ruim 100 knieperties/nieuwjaarsrolletjes gebakken op de dagopvang en kleinschalig wonen, een activiteit passend bij de tijd van het jaar. Er waren maar een paar bewoners die deze traditie kenden, maar de activiteit was er niet minder leuk om.En nu de rest van het jaar vrij!  Oh ja, over traditie gesproken: de radio staat hier aan op Radio 2 met de TOP 2000. Genieten!!!

zaterdag 24 december 2011

De kerstballenkrans ....

hangt aan de voordeur. Ik wilde dit al eerder doen, maar door de storm van afgelopen nacht moest dat even wachten. Op een ijzeren kledinghangertje heb ik kerstballen geregen en bovenop een bloem vast gezet. De ballen en de bloem komen bij de Action vandaan. Het ziet er wel feestelijk uit, vind ik.
Hierbij wil ik iedereen
Prettige Kerstdagen
 en een
gelukkig, gezond en creatief
2012
toewensen.

vrijdag 23 december 2011

Swap van Sanne .....

uit Duitsland is aangekomen en een hele mooie met allemaal symbolen die voor geluk staan zoals:






En dit zijn ze dan op een rij:
Mooi hè! Wat zal 2012 een goed jaar worden. Sanne DANK JE WEL!!! Hij komt op een mooi plekje te hangen.







Oud en Nieuw swap

Ik kan nu eindelijk de foto’s laten zien van de swap die ik gemaakt heb en die georganiseerd is door het Poppenhoekje. Het is een beetje van Septemberspring: het lieveheersbeestje (in plaats van een tricothoofdje heb ik een kraal gebruikt), een beetje van Ingrid: het klavertje vier en de rest van mij. Het thema was Oud en Nieuw en dan denk ik ook aan een hoefijzer. Het hoefijzer staat namelijk voor brenger van geluk en de beschermer tegen het kwaad. En dat wens ik de ontvangster Karina.
De swaps zijn afgelopen maandag verstuurd, maar bij mij is er nog niets door de brievenbus gegleden. Ik hoop dat wanneer dat gaat gebeuren de envelop nog gevuld is. Ik las op het forum dat iemand een gescheurde envelop had ontvangen met als inhoud een verkreukelde kaart en geen swap. Dit is wel heel erg zuur voor zowel de ontvangster als de maakster. Nu maar duimen voor de beide dames dat hij boven water komt.
 

zaterdag 17 december 2011

Kerstkransen.

Ik  heb een druk weekje achter de rug. Maandag nog wat slapjes in de benen, maar iedere dag gaat het wat beter. Een drukke week, maar wel een gezellige week. De dames van het creatief clubje hebben hun krans af. Het is een strokrans met crêpepapier en servetten. Nog wat kerstballetjes en zo’n leuk poppetje van de Action als versiering en zie hier enkele resultaten:



Sorry voor de niet zo geslaagde foto's.

zondag 11 december 2011

Rustig hier.

Het is al weer twee weken geleden dat ik een berichtje heb geplaatst en de redenen hiervoor zijn dat ik in de eerste week bezig ben geweest met de oud en nieuw swap van het Poppenhoekje, die 19 december op de bus moet. Hij is nu af, maar ik kan hiervan nog geen foto plaatsen. En afgelopen dinsdag ben ik flink ziek geworden van een virusinfectie. Vandaag gaat het redelijk, wel af en toe wat last van een licht gevoel in mijn hoofd en onvast gevoel in de benen. Maar omdat ik morgen weer ga werken, moest ik nog iets leuk bedenken voor mijn creatief clubje. Kijkend op andere blogs, kwam ik op het blog van Maris kerstboompjes tegen, gevouwen van boeken. En op de site van Zelfgemaakt van mij voor jou staat een duidelijke uitleg.
Deze heb ik als voorbeeld voor mijn werk gemaakt.

Kerstmannen....

ik loop iets vooruit, maar hier een goedkoop en leuk kerstidee gemaakt van kerstgeschenktasjes van de Action en dik stevig karton van een do...